01.04.2009



PREZENTAREA BIBLIOTECII UNIVERSITARE
ROBERT DE SORBON - REIMS - CHAMPAGNE ARDENNE - FRANTA








Biblioteca Robert de Sorbon a fost construita intre anii 2004-2006; este o cladire care respecta toate normele eco, inclusiv incalzirea cladirii, iluminatul, acustica etc. Are o suprafata de 9000 mp, e organizata pe doua nivele, are 1000 de locuri in salile de lectura, 175 calculatoare din care 24 pentru consultarea catalogului (OPAC).
Cardul de student = card de biblioteca (permis) - orice student inscris la Universitate este inscris automat si la biblioteca pe baza acestui card.
Se pot imprumuta pana la 10 carti, 5 CD sau DVD, 5 reviste pentru doua saptamani , termen care poate fi prelungit o singura data cu inca 15 zile.

Exista posibilitatea de a imprumuta carti automat fara ajutorul bibliotecarului, datorita unui aparat numit automat de imprumut.


La fiecare nivel exista serviciul Informatii unde orice cititor care cauta o carte si nu o gaseste sau nu stie unde sa caute poate solicita ajutorul bibliotecarului. Tot aici se depun si solicitarile pentru imprumutul interbibliotecar si se fac rezarvarile pentru salile de studiu in grup.
Alaturi de serviciul Informatii exista serviciul Imprumut din depozite pentru documentele care sunt in depozite (ex. unele carti, reviste din anii anteriori care se pot imprumuta la domiciliu, revistele din anul in curs se imprumuta numai la sala).
Exista o sala speciala in care sunt 7 xeroxuri si scannere, iar in salile de lectura, in partea unde sunt calculatoarele s-au instalat imprimante care imprima alb-negru sau color, la care poate avea acces orice utilizator din biblioteca pe baza unui cont.



Colectiile bibilotecii

Pentru consultarea catalogului in biblioteca exista 24 de calculatoare.
Colectiile sunt cu acces liber la raft (150 000 documente), 1000 abonamente la reviste, 3000 de CD si DVD, 40 de baze de date on-line accesibile de pe site-ul universitatii, atat in biblioteca cat si acasa.



Spatiile bibliotecii

Biblioteca dispune de 7 sali pentru munca in grup, puncte in interiorul bibliotecii de consultare a CD si DVD, o sala de actualitate pentru a citi presa, o sala pentru cei cu deficiente de vedere, o sala de informatica cu 20 de calculatoare, un spatiu pentru expozitii si animatii, spatii de lucru pentru toti utilizatorii.

Consultati ghidul cititorului.

Un comentariu:

Titus Badic spunea...

Sunt impresionat !!!