30.04.2009

RESURSE ELECTRONICE LA BU ROBERT DE SORBON REIMS

Resursele electronice se achizitioneaza de catre Coupering.org, un consortiu din care fac parte mai multe biblioteci universitare. Fiecare biblioteca stabileste numarul de reviste pe care vrea sa le achizitioneze si plateste astfel o cota parte la abonament.
Biblioteca Universitara Robert de Sorbon Reims are o impresionanta colectie de resurse electronice : 110 baze de date on –line cum ar fi : Article finder, Aricle@INIST, British Library Public Catalogue, Calames, CISMeF, DOAJ, Factiva, EBSCO, PubMed / Medline, Abes, Thèses-en-ligne, WorldCat, Frantext, Atilf, MLA international, Legifrance, Dalloz, Kompass, Brepolis, CERN Document Server, SciFinder Scholar, Ovid, Scirus etc ; 6 baze care contin carti si dictionare on-line : Dictionnaires de langue en ligne, Dictionnaire interactif des sciences et techniques, Encyclopaedia Universalis, NetLibrary, Numilog, Encyclopédie de l’état du monde.
Are un numar de 7969 reviste in format electronic, din care 5000 platite, iar restul cu acces gratuit., pe urmatoarele domenii : informare-documentare, stiinte exacte, stiinte umane, stiinte medicale, stiinte sociale, tehnica, biologie, sport.
Accesul la resursele electronice este posibil atat din biblioteca pe site-ul http://scdurca.univ-reims.fr/ cat si de acasa datorita unui server proxy, care permite utilizatorilor Internet sa acceada indirect la serverele retelei locale. Fiecare utilizator primeste un cod si o parola cu care se poate conecta dand clik pe Bureau virtuel de pe pagina de site.










Pe langa aceste resurse mai utilizeaza motoare de cautare specializate si baze de date multidisciplinare cu acces gratuit cum sunt Google Scholar http://scholar.google.fr/ si Scirus http://www.scirus.com/ . In ceea ce priveste generarea de bibliografii folosesc Zotero http://www.zotero.org/ , pentru accesarea caruia e nevoie doar de instalarea unui navigator Mozilla Firefox2.

Niciun comentariu: