20.05.2009

Colectia de CD-uri si DVD-uri a Bibliotecii "Robert de Sorbon" Reims

Colectia de CD-uri si DVD-uri a Bibliotecii "Robert de Sorbon" din Reims reprezinta diferite genuri si stiluri.







Se gaseste aici muzica de influenta afro-americana, rock si varietati internationale, muzica clasica, muzica electronica, muzica din intreaga lume.


Interesante si ispititoare sunt si DVD-urile documentare, a caror subiecte de arta, literatura, istorie, geografie sau stiinte sociale starnesc curiozitatea cititorului.


Nu sunt uitati nici iubitorii filmelor de fictiune. Pentru ei sunt amenajate rafturi speciale.


Organizate pe nivelul hall al bibliotecii, la sectiunea de Arta, in "polul albastru", documentele audio-vizuale pot fi imprumutate de studenti, de cititori externi sau de cadrele universitare pentru o saptamana, cu posibilitatea de a prelungi o data perioada de imprumut, insa nu mai mult de 5 CD-uri, DVD-uri sau casete video o data.




Pentru cei care doresc sa le consulte in sala, s-au amenajat spatii speciale echipate cu aparatura audio-video.
Achizitia CD-urilor se face prin CDMAIL, un site specializat; prin COLACO se cumpara DVD-urile - fictiune, iar cele documentare prin ADAV.



CD-urile muzicale sunt catalogate conform PCDM (Planul de clasificare a documentelor muzicale), DVD-urile documentare - conform normelor Dewey, la fel ca si monografiile, iar DVD-urile cu filme de fictiune primesc litera F urmata de primele trei litere din numele realizatorului: de exemplu, un film realizat de Woody Allen va primi urmatoarea cota: F ALL.




O data intrate in biblioteca, CD-urile si DVD-urile nu raman in cutiuta lor originala, ci "sunt imbracate cu hainute noi": CD-urile primesc o eticheta cu numele bibliotecii, o banda anti-furt si, apoi sunt puse in huse de plastic, care in interior au buzunare velurate. In aceste buzunare isi gasesc lacas 1, 2 pana 12 CD-uri.


DVD-urile sunt puse in casete anti-furt, care pot fi deschise doar dupa inregistrarea imprumutului.



CD-urile si DVD-urile care insotesc cartile, de exemplu, cartile de metodica invatarii unei limbi straine, se gasesc alaturi de carte, in exemplul dat - in "polul roz" dedicat dedicat domeniului de Limba si literatura, si nu in "polul albastru" langa DVD-uri si CD-ROM-uri.
Tuturor celor interesati, le doresc auditie si vizionare placute !

Niciun comentariu: