14.05.2009

Colectia de periodice a Bibliotecii Universitare "Robert de Sorbon" Reims

Revistele pe suport traditional sunt organizate pe domenii, reprezentate in culori, in sala cu acces liber la raft. La fiecare capat de raft, panouri de semnalare numerotate indica titlurile revistelor regasite pe etajere.



Periodicele din anul in curs se afla in sala, iar cele din anii anteriori sunt in depozite si pot fi consultate pe baza unui buletin de cerere.
Studentii pot imprumuta maxim 5 reviste pentru o saptamana, cu o singura prelungire, iar cadrele didactice - maxim 10 reviste, tot pentru o saptamana, cu o singura prelungire. Exceptie de la regula imprumutului face, intotdeauna, ultimul numar editat intrat in biblioteca, indiferent de revista, si periodicele de la sectiunea de DREPT si ECONOMIE. Datorita numarului mare de cereri, revistele acestor doua domenii pot fi consultate doar in biblioteca, intreaga colectie, din anul curent si din anii anteriori, aflandu-se in sala, cu acces liber la raft.


In Sala de actualitati sunt expuse revistele de larg interes, presa generala, nationala si internationala. Aici pot fi citite ultimele numere din The Independent, Time, Tiempo, El Pais, Le Point, Express, Le Nouvel Observateur, etc., dar si cotidienele L'Union, Le Figaro, Le Monde si revistele profesionale Documentaliste, Bibliothèque, Bulletin des Bibliothèques de France.

In paralel cu catalogul electronic, s-a realizat un catalog care cuprinde o lista cu revistele ordonate alfabetic ...

Culorile (roz - Limba si Literatura, rosu - Istorie si Geografie, galben - Drept, verde - Economie si Sociologie ...) indica domeniile revistelor si locul unde se gasesc in sala.

... ordonate tematic ...



... si o lista a siglelor.
Colectiile cu acces liber la raft sunt repartizate pe domenii, pe cele doua nivele ale bibliotecii: nivelul hall si nivelul jardin.
Numarul de abonamente se ridica la 600, iar impreuna cu titlurile aflate in depozite, la aproximativ 1000.
Lectura placuta, tuturor!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Va felicit pe toate trei din toata inima.

Sorina